Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

2017-11-22 13:57

 Σήμερα 22-11-2017, οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και ευχαρίστηση, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: " Περπατώ περπατώ στο μουσείο όταν τα ζώα είναι εδώ!"

Τους υποδέχτηκε η Μουσειοπαιδαγωγός κ. Αλεξία Μπαρδάκη κι όλοι μαζί ξεκίνησαν ένα ταξίδι ακολουθώντας την… ιστορική γραμμή πίσω στα αρχαία χρόνια.

Πέρασαν ανάμεσα από αγγεία, αγάλματα, ρωμαϊκά ψηφιδωτά, ανακάλυψαν τα ζώα που… κρύβονταν εκεί και εντυπωσιάστηκαν! Έμαθαν για τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι:  χαλκό, πηλό, μάρμαρο, φηφίδα.

Μεταμορφώθηκαν σε αρχαίους Πατρινούς, φορώντας κορδέλες και χιτώνες, με βιωματικό τρόπο έμαθαν για τη λατρεία της Θεάς Άρτεμης στην Πάτρα και μαγεύτηκαν από τους ήχους της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι.

Ήταν ένα υπέραχο μάθημα Ιστορίας, Θεάτρου, Εικαστικών, Πολιτισμού!!!

Ευχαριστούμε την κ. Μπαρδάκη και όλους τους εργαζόμενους του Μουσείου για το μοναδικό αυτό ταξίδι!

 Περπατώ περπατώ στο μουσείο όταν τα ζώα είναι εδώ!

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με τον χώρο του Μουσείου και στη γνωριμία τους με βασικά είδη εκθεμάτων όπως αγγεία, αγάλματα και ψηφιδωτά. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ζώα και πουλιά που αποτυπώνονται στα εκθέματα του Μουσείου και ζωντανεύουν μία αρχαία γιορτή προς τιμήν της θεάς Άρτεμης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (5-8 ετών), έχει διάρκεια 90 λεπτά (9:00-10:30 και 11:00-12:30) και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός.

Δηλώσεις συμμετοχής από 25-28 Σεπτεμβρίου 2017.

Πίσω

Επαφή

© 2015 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode