Θέμα: Χορήγηση πρωινού-δεκατιανού σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών

2016-11-25 11:01

                                                                                              Κύριε Διευθυντά,

   όπως γνωρίζετε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων - ΚΟΔΗΠ υλοποιεί για 3η συνεχή χρονιά την δράση "Παροχή Πρωινού - δεκατιανού σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών", με αντίστοιχη χρηματοδότηση από το Δήμο της Πάτρας. Από την μέχρι τώρα πιλοτική  υλοποίηση καταδείχθηκε ότι οι ανάγκες των μαθητών για σίτιση  είναι μεγάλες και το σχολείο μπορεί να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στην επικοινωνία με την οικογένεια του μαθητή.

   Τα τρόφιμα που δίνονται αφορούν σε προϊόντα για πρωινό (γάλα, δημητριακά, φρυγανιές, βούτυρο, μαρμελάδα) και δίνονται μηνιαία στους γονείς των μαθητών από την δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου - Κοραή 5.

   Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε όπως ενημερωθούν  τα  σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης (α/βάθμια, β/βάθμια, ειδική αγωγή) του Δήμου Πατρέων για την εν λόγω δράση και κληθούν  οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους γονείς όλων των μαθητών σχετικά, ώστε  όσοι γονείς ενδιαφέρονται να καταθέσουν στην υπηρεσία του ΚΟΔΗΠ  τα αντίστοιχα δικαιολογητικά:

·                Αίτηση γονέα / κηδεμόνα για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα (δίνεται και από την υπηρεσία μας)- είναι αναγκαίο να γράφεται ένα κινητό τηλέφωνο και ελλείψει  αυτού σταθερό ή άλλος τρόπος επικοινωνίας

·                Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

·                Πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας    

·                Κάρτα ανεργίας  των ενηλίκων μελών που συμβιούν (εφόσον υπάρχει)

·                Βεβαίωση φοίτησης στο σχολείο,  του παιδιού.

 

   Τα δικαιολογητικά αυτά μπορούν να κατατεθούν  έως 7 Δεκέμβρη 2016, προκειμένου να οργανωθεί, να αρχίσει η δράση, αλλά και μετά :

Ø   Απευθείας στην υπηρεσία μας στο Γραφείο της Δημοτικής Μέριμνας - Κοραή 5 (Δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα) τηλ. 2610311561, ώρες 8:00 -14:00

Ø   Σε κλειστό - σφραγισμένο φάκελο στον διευθυντή του σχολείου ο οποίος θα έχει την ευθύνη διαβίβασής του στην υπηρεσία μας στα παραπάνω στοιχεία.

   Στην συνέχεια η  αρμόδια επιτροπή του ΚΟΔΗΠ θα αξιολογήσει τα αιτήματα - ζητώντας αν απαιτείται διευκρινήσεις ή άλλα στοιχεία.

    Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημερώνονται οι δικαιούχοι γονείς με SMS για τις ημέρες και ώρες παραλαβής των προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

    Με το εν λόγω πλαίσιο θεωρούμε ότι διασφαλίζεται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και παράλληλα διευκολύνεται για την κατάθεση των δικαιολογητικών  ο γονέας που μένει σε απομακρυσμένες περιοχές.

    Ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων για τις ενέργειες σας και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση. 

 

 

Ο Πρόεδρος

του Κοινωνικού Οργανισμού

 

 

ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  

 

 

 

 

Πίσω

Επαφή

© 2015 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode